De Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, kortweg De Lijn, is een agentschap van de Vlaamse overheid dat instaat voor stedelijk en regionaal vervoer met meer dan 2200 bussen ๐ŸšŒen ongeveer 400 trams ๐Ÿš‹.ย

De Lijn is actief in de volgende gebieden:

• In heel Vlaanderen met stedelijke, voorstedelijke en interstedelijke bussen (incl. een deel van Brussel dat verbonden wordt met Vlaanderen)
  • In Antwerpen met een tram- en premetronetwerk van
  • In Gent met een tramnetwerk
  • Langs de Belgische kust met een kusttramnetwerk: een interstedelijk netwerk die langs de hele Belgische kust rijdt (tussen De Panne en Knokke)

Klik hier voor meer informatie.ย